Kulusevski har tagit fotbollsvärlden med storm

Atalantas guldklimp och Sveriges framtidshopp. Dejan Kulusevski har varit på tapet ständigt denna höst med nya framgångar och fina prestationer. Den unga stockholmaren fostrades i Brommapojkarnas akademi innan han blev Sveriges första utlandsproffs född på 00-talet. 2016 fick han ett ungdomskontrakt med Atalanta och i år har han fått sitt stora genombrott under utlåningen till Parma.

På sjutton framträdanden och lika många starter har Kulusevski mäktat med imponerande fyra mål och sju assister. Hans fina form har även resulterat i en utmärkelse som månades spelare i Serie A. Frågan är hur långt han kan gå?

Han har precis som alla andra som är på uppgång jämförts med diverse storstjärnor från förr. Men Kulusevski har något eget, något annat. Hans spelstil sticker ut och trotts hans spetskvalitéer framåt så trivs han som allra bäst i en fri roll bakom anfallarna.

Många flyttrykten kring Kulusevski

Enligt Transfermarkt värderas Dejan i skrivande stund till 25 miljoner euro, en siffra som om man får tro tidningarna kommer spräckas relativt lätt vid en framtida flytt. Dejan har spekulerats friskt till en rad olika klubbar, både i Italien men även England och Premier League. Båda Manchesterklubbarna och Liverpool. Men närmast till hands ligger ändå Inter och Juventus. Båda har visat stort intresse för stjärnan och enligt flera trovärdiga medier talar det för något av dessa val. Att stanna i Italien där han redan har börjat skörda framgång känns som ett klokt val.

Dejan tror även att Zlatans flytt till Serie A och Milan kommer lyfta ligan.